Mansikkasohjo
Mansikkasohjo sopii kepeäksi jälkiruuaksi tai välipalajuomaksi varjossa lekotellessa.
Mansikkasohjo sopii kepeäksi jälkiruuaksi tai välipalajuomaksi varjossa lekotellessa. Kuva: Sanne KatainenMansikkasohjo
6–8 annosta
Ainekset
- 1 l mansikoita
- 2–4 rkl juoksevaa hunajaa
- ½ tl vaniljasokeria
- kivennäisvettä, siideriä, kuohu- tai valkoviiniä
Valmistusohje
Soseuta mansikat, mausta hunajalla ja vaniljasokerilla. Pane astia pakastimeen, sekoita jäätymisen aikana muutaman kerran, kunnes seos on sohjomaista. Lusikoi sohjoa lasiin ja täytä se jääkylmällä kivennäisvedellä, siiderillä, kuohu- tai valkoviinillä. Nauti heti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
