Palsternakkakakku
Palsternakkakakku valmistuu samaan tapaan kuin serkkunsa porkkanakakku. Sen voi halutessaan myös halkaista ja käyttää puolet kuorrutuksesta täytteeseen tai kuorruttaa runsaalla tuorejuusto-voiseoksella.
Palsternakkaraastetta voi käyttää porkkanan tapaan esimerkiksi kakkutaikinan jatkeeksi ja palsternakkalastuja koristeeksi. Kuva: Jarno MelaPalsternakkakakku
Ainekset
- 300 g palsternakkaa
- 3 munaa
- 3 dl sokeria
- 3 dl rypsiöljyä
- 1 ½ dl saksanpähkinöitä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl inkivääriä
- ½ tl suolaa
Kuorrute
- 200 g tuorejuustoa
- 100 g voita
- 2,5 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ sitruunan mehu
Koristeluun
- saksanpähkinöitä
Valmistusohje
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Rouhi pähkinät. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuori ja raasta palsternakka.
Lisää öljy ja palsternakka munasokerivaahtoon, lisää lopuksi kuivat aineet.
Valmistele irtopohjavuokavuoka (halkaisija 24 cm), laita leivinpaperi pohjalle ja voitele ja jauhota reunat.
Paista taikina irtopohjavuoassa noin 50 minuuttia.
Kuorrute
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto keskenään, lisää joukkoon muut aineet. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele mielesi mukaan.
Huom! Voit myös leikata jäähtyneen pohjan keskeltä halki ja laittaa puolet kuorrutteesta kakun sisään.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
