Lämmin juustosalaatti
Napakat salaattilajikkeet kuten sydänsalaatti kestävät nopeaa kuumennusta myös uunissa tai grillissä. Tällä ohjeella valmistat herkullisen lämpimän juustosalaatin, joka sopii syötäväksi sellaisenaan tai vaikka broileriruokien lisukkeena.
Pikapaahto uunissa tekee pikkusalaateista syyspäiviin sopivan lämpimän salaatin. Kuva: Carolina HusuLämmin juustosalaatti
4 annosta
Ainekset
- 4 (400 g) rapeaa pikku- eli sydänsalaattia
- noin ½ l viinirypäleitä
- 2–3 viipaletta vaaleaa leipää (voi olla vähän kuivahtanutta)
- 1 dl pekaanipähkinöitä
Kastike
- ½ dl rypsiöljyä
- 2–3 rkl hunajaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl kuivattua timjamia
- ½ tl kuivattua rosmariinia
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria rouhittuna
Lisäksi
- noin 150 g sinihomejuustoa
Valmistusohje
Leikkaa huuhdellut salaattikerät pitkittäin kahteen tai neljään osaan koosta riippuen. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille tai matalaan uunivuokaan.
Huuhtele viinirypäleet. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Levitä ne pähkinöiden kanssa pellille.
Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja sivele sitä kevyesti pullasudilla salaatin raaka-aineille. Tarjoa loppu kastike erikseen.
Paahda salaattipeltiä 225 asteessa noin 5 minuuttia. Ota salaatti ulos uunista ja lisää juusto paloiteltuna. Pane pelti takaisin uuniin pariksi minuutiksi, jotta juusto pehmenee, mutta ei kokonaan sula.
Tarjoa sellaisenaan tai liha- ja broileriruokien lisukkeena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
