Välimeren pasteijat
Mureaan perunavoitaikinaan leivotut välimerelliset pasteijat saavat makunsa salaattijuustosta, oliiveista, valkosipulista ja hunajasta.
Välimeren pasteijoiden suolaisen makea täyte pursuaa herkullisesti ulos sieltä täältä. Kuva: Kari SalonenVälimeren pasteijat
24 kpl
Ainekset
Perunavoitaikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl perunasosehiutaleita
- 1/2 rkl leivinjauhetta
- 150 g voita
- 1 1/2 dl kylmää vettä
Täyte
- 1 prk (180 g) salaattijuustoa
- 6 kivetöntä, mustaa oliivia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 vihreää paprikaa
- 1 rkl hunajaa
Voiteluun
- 1 muna
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kylmä voi kuutioiksi leikattuna. Sekoita lopuksi kylmä vesi nopeasti joukkoon. Anna vetäytyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
Hienonna salaattijuusto haarukalla. Leikkaa oliivit, valkosipulinkynnet sekä paprika pienen pieniksi kuutioiksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Kaaviloi taikina levyksi ja taita kaksin kerroin. Toista kaavilointi vielä pari kertaa. Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, 20 x 15 senttimetriä.
Jaa taikinapyörällä pitkältä sivulta neljään ja lyhyeltä kolmeen osaan. Jaa täyte palojen keskelle. Kostuta reunat kylmällä vedellä. Taita kolmion muotoon ja painele reunat tiiviisti haarukalla yhteen. Voitele munalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä. Paista 250 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
