Kokeile alkukesän pikaruoan parhaimmistoa: parsaa tuorepastan ja lohen kera
Aina ei tarvita lohtakaan kaveriksi, kun alkukesän herkku parsa liittoutuu maukkaan tuorepastan kanssa.
Tuorepasta ja parsa ovat mahtava yhdistelmä. Jos haluat annoksesta ruokaisamman, lisää grillattua kalaa. Kuva: Carolina HusuParsat voi kypsentää korkealaitaisessa paistinpannussa vähässä vedessä, jos ei omista kapeaa ja korkeaa parsakattilaa, missä parsat kypsennetään pystyssä.
Parsaa tuorepastan kera
4 annosta
- 2 nippua vihreää parsaa (500 g)
- 1 ps tagliatelle-tuorepastaa
- 2 dl ruokakermaa
- 2–3 rkl pestoa
- ½ tl suolaa
- 2–3 rkl sulaa voita
- 1 dl parmesaania raastettuna
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus mustapippuria ja suolaa
Valmistusohje: Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja valuta keitinvesi pois.
Pilko parsat noin 5—6 sentin paloiksi ja kiehauta pienessä vesimäärässä 1—2 minuuttia (korkeareunainen paistinpannu sopii mainiosti). Valuta vesi pois.
Sekoita pesto ja ruokakerma.
Kuumenna voi paistinpannussa, kaada pannulle pasta, parsa ja kerma. Sekoita. Mausta pippurilla, timjamilla ja sitruunalla. Lisää suolaa maun mukaan.
Ripottele annoksen päälle parmesaaniraastetta.
Voit täydentää annoksen grillatulla lohella tai kuhalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



