Sadun paras mustikkapiiras
Tämän mustikkapiirakan salaisuus on ruokosokerissa, ranskankermassa ja mesiangervonkukissa. Jos jälkimmäisiä ei ole, voit hyvin korvata ne vaniljajauheella. Tulos on joka tapauksessa herkullinen.Sadun paras mustikkapiiras
Ainekset
- Pohja (murotaikina)
- 150 g voita
- 1 1/4 dl ruokosokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl gluteenittomia jauhoja tai vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina tasaiseksi kerrokseksi torttuvuoan pohjaan ja laidoille.
Täyte
- noin 600 g mustikoita
Seos
- 2 dl ranskankermaa
- 1 kananmuna
- 2 tl mesiangervonkukkia tai 1 tl vaniljajauhetta
- 0,5–1 dl ruokosokeria (tuoreille marjoille 0,5 dl, pakastetuille 1 dl)
Valmistusohje
Kaada marjoja pohjan päälle niin, että vuoka täyttyy. Vatkaa seoksen aineet sekaisin kulhossa ja kaada seos tasaisesti marjojen päälle. Paista piirasta uunissa 175 asteessa noin 40–50 minuuttia, kunnes reuna ja täyte ovat saaneet hieman kullanruskeaa väriä. Anna piirakan jähmettyä rauhassa ennen tarjoilua. Ohje sopii hyvin myös punaherukoille.
Ohje: Satu Hovi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

