Leipäjuusto-lakkaherkku
Leipäjuusto ja lakkahillo on yksinkertainen, mutta niin herkullinen jälkiruoka. Tässä ohjeessa makua täydentävät vielä vaniljakastike ja kahvi.
Ruskeapilkkuinen leipäjuusto pehmenee uunissa kahvilla maustetussa vaniljakastikkeessa. Lakat kruunaavat herkun. Kuva: Jaana KankaanpääLeipäjuusto-lakkaherkku
6 annosta
Ainekset
- noin 400 g leipäjuustoa
- 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- ½ dl kahvijuomaa
- ½ tl kanelia
Lisäksi
- 1 dl lakkoja
- 1 dl lakkahilloa
Valmistusohje
Leikkaa leipäjuusto kuuteen palaan ja levitä palat uuninkestävään vuokaan.
Sekoita vaniljakastikkeeseen kahvijuoma. Kaada seos vuokaan juustopalojen päälle. Ripottele päälle kanelia.
Kuumenna 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Sekoita sulaneet lakat hillon joukkoon ja tarjoa leipäjuuston kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
