Ensimmäinen kotimaisesta maissista valmistettu viski valmistui – maissi tulee suoraan Kirkkonummen pellolta
Kotimainen maissiviski on Helsinki Distilling Companyn käsialaa.
Viskin valmistukseen käytetään kotimaisia raaka-aineita. Kuva: Helsinki Distilling Company / Unsplash / Kuvanmuokkaus: Janiko KemppiHelsinkiläistislaamo Helsinki Distilling Company julkaisee ensimmäisen kotimaisen maissiviskin 23. toukokuuta vietettävän suomalaisen viskin päivän kunniaksi. Helsinki Whiskey Pioneer Corn -viski on valmistettu kotimaisesta maissista, mallasrukiista ja -ohrasta.
Pääraaka-aine maissi tulee maissipellolta Kirkkonummelta. Vaikka kyseessä onkin maissiviski, ei sitä voida kutsua bourboniksi yhdysvaltalaisen alkuperäsuojan vuoksi.
Helsinki Distilling Companyn Master Blender Kai Kilpinen kertoo, ettei kotimaisista raaka-aineista puhuttaessa tule ensimmäisenä maissi mieleen, joka kasvaa Suomessakin yllättävän hyvin.
”Meidän maissimme tulee Kirkkonummelta, missä kuusi vuotta sitten osallistuimme itse sadonkorjuuseen oppiaksemme prosessia. Kentuckyssä ja Tennesseessä bourboniin käytetty maissi kerätään yleensä täysin kypsänä ja pystyyn kuivuneena, jolloin sen sisältämät sokerit ovat jo muuttuneet tärkkelykseksi. Me halusimme omaan viskiimme erityistä pehmeyttä ja tunnistettavan makeaa maissin makua, joten mäskäyksessä on käytetty tuoretta maissia kuivan sijaan”, Kilpinen kertoo.
Tuote on poikkeuksellinen, sillä Suomessa ei ole maissiviskiä aiemmin tislattu. Yhdysvalloissa maissiviskin eli bourbonin juuret juontavat aina 1700-luvulle, jolloin ohralle etsittiin vaihtoehtoa viskin valmistamiseen.
Helsinki Whiskey Pioneer Cornia on kypsytetty bourbon-tynnyreissä ja uudessa, amerikkalaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä kuusi vuotta, mikä on maissiviskille optimaalinen kypsytysaika. Bourbonien tapaan viskissä korostuu keveys ja makeus.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





