Vuoden Kotileipuri -kilpailu keskittyy ruisleipään
Kotileipurikisalla kunnioitetaan suomalaisia leivontaperinteitä ja haetaan rukiille uusia reseptejä.Leipomoyhtiö Vaasan yhteistyössä Uudenmaan Marttojen, Leipätiedotuksen, Pro Ruis -yhdistyksen, Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen, Kotitalousopettajien liiton, Keskon ja S-ryhmän kanssa hakevat Suomen ensimmäistä kotileipuria.
Valtakunnallinen ja ensimmäistä kertaa järjestettävä Vuoden Kotileipuri -kilpailu keskittyy Suomen kansallisruokaan, ruisleipään.
Kilpailulla kunnioitetaan sukupolvia yhdistäviä suomalaisia leivontaperinteitä ja haetaan rukiille myös uusia reseptejä. Kisa huipentuu syksyllä vietettävään kansalliseen leipäviikkoon, jolloin tuomaristo valitsee Vuoden Kotileipurin. Kilpailu on avoin kaikille leivonnan harrastajille.
Ruis on viljakasveista suomalaisin ja sen perinteet ruoanlaitossa ulottuvat pitkälle ennen ajanlaskumme alkua. Missään muualla maailmassa ei ole sellaista ruisleipäosaamista kuin Suomessa. Kilpailu korostaa suomalaisten ruokaperinteiden merkitystä ja tukee ruisleivän asemaa ja arvostusta sukupolvia yhdistävänä ruokana.
”Odotamme innolla kilpailuun osallistuvia reseptejä ja siksi halusimme, että kilpailu on aivan kaikille avoin”, kertoo Vaasan Oy:n kaupallinen johtaja Minna Cousins.
Kilpailu alkaa 1.6.2018 osoitteessa www.vaasan.fi/kotileipuri.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

