Näyttääkö grilli kamalalta käytön jälkeen? Näin estät sotkun ja säästät hermoja
Varsinkin suurempaa määrää ruokaa grillatessa voi grillin sisus näyttää hurjalta.Moni grillaaja on saattanut törmätä ongelmaan, jossa pihvit nappaavat kiinni ritilään ja palanutta marinadia valuu pitkin grilliä. Tammer Brandsin Mustangin tuotepäällikkö Sami Sinisalo jakoi neuvonsa grillin pitämiseen puhtaana grillatessa.
Ensimmäisenä Sinisalo nosti esiin marinadin, jonka tehtävänä on maustaa grillattava ruoka.
”Kannattaa pyyhkiä ylimääräiset marinadit pois lihasta ennen kuin ne laitetaan grilliin. Marinadissa on perinteisesti paljon sokereita, jotka palavat helposti kiinni. Marinadeja voi penslata lihalle grillauksen loppuvaiheessa. Tällöin täytyy käyttää tuoretta marinadia. Raa’alle ja paistetulle tulee olla omat marinadinsa”, Sinisalo kertoo.
Jos pihvit tuntuvat tarttuvan helposti kiinni, kannattaa Sinisalon mukaan malttaa grillin lämmityksen kanssa.
”Tärkeintä on se, että grilli on riittävän kuuma ennen kuin ruoka laitetaan ritilälle. Silloin, kun grillin kannen mittari näyttää reilua kahtasataa astetta, ovat pääsääntöisesti grillin ritilät riittävän kuumat, että niillä voi lähteä grillaamaan. Kämmenellä voi testata lämpötilaa niin, että pitää sitä reilusti ritilän yläpuolella. Jos kättä ei pysty pitämään viittä sekuntia kauempaa, on ritilä tarpeeksi kuuma”, Sinisalo neuvoo.
Sinisalo neuvoo malttamaan myös itse paistovaiheessa.
”Yksi mikä on myös tärkeää, on, että lihaa ei aleta heti kääntämään, kun sen laittaa ritilälle. Lihan tulisi malttaa kypsyä rauhassa. Jos pihviä alkaa käännellä heti, tarttuu se varmasti kiinni, kun pinta ei ehdi kypsyä.”
Grillaamisessa voi käyttää myös apuna erilaisia foliovuokia ja -alusia, jotka auttavat pitämään grillin puhtaampana.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







