Lipstikkakreemi
Lipstikkakreemi sopii mainiosti esimerkiksi poronlihan lisukkeeksi. Valmistaminen onnistuu hyvin tehosekoittimella.Lipstikkakreemi
Ainekset
1 keltuainen2,5 dl öljyä1 ruukku lipstikkaatuoretta timjamia 1 rkl tomusokeria0,5–1 rkl valkoviinietikkaasuolaa
Nypi tuore lipstikka ja timjami tehosekoittimen kulhoon ja lisää öljy. Aja seosta niin kauan, kunnes lipstikka on täysin sekoittunut öljyyn ja väri muuttuu vihreäksi.
Siivilöi öljy 1–2 kertaa.
Riko huoneenlämpöinen kananmuna ja erottele keltuainen. Lisää lipstikkaöljyseosta pikkuhiljaa keltuaisen joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen. Seos emulgoituu (paksuuntuu), lisää välissä hieman valkoviinietikkaa, suolaa ja tomusokeria (imeytyy kreemiin nopeammin).
Kreemin voi tehdä jo tarjoilua edeltävänä iltana.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

