Hampurilaisketju tarjosi tuottajille ilmaiset ateriat – ”Ilman suomalaisia ruuantuottajia meillä ei olisi ruokaa eikä työpaikkaa”
Annoksia meni yhteensä noin 6 000 ja niiden rahallinen arvo oli noin 80 000 euroa.
Tuottajat saivat eilen torstaina ilmaiset hampurilaisateriat Friends & Brgrs -ravintoloissa. Kuva: Kari SalonenFriends & Brgrs -ravintolat tarjosivat eilen torstaina ilmaisen hampurilaisaterian suomalaisille ruuantuottajille sekä heidän puolisoilleen ja lapsilleen.
Annoksia meni yhteensä noin 6 000 ja niiden rahallinen arvo oli noin 80 000 euroa, kertoo Friends & Brgrs -ravintoloiden kehitysjohtaja Isak Fagerholm.
”Vastaanotto oli hyvä ja saatiin lämpimiä kiitoksia sekä heiltä, jotka oli paikalla, että heiltä, jotka eivät päässeet tällä kertaa. Etenkin pienemmillä paikoilla oli jopa sata ihmistä jonossa kerralla”, Fagerholm sanoo.
Eniten ilmaisia aterioita haettiin Pohjanmaan kunnissa: Seinäjoella, Pietarsaaressa ja Vaasassa. Myös Lappeenrannassa, Lahdessa ja Jyväskylässä kävi paljon ruuantuottajia.
Kiireisimmissäkin ravintoloissa tuottajavieraat olivat hyvällä mielellä ja ymmärsivät ruuhkaisen tilanteen hyvin, Fagerholm kertoo. Ensi kerralla ravintolat varautuvat pienemmillä paikkakunnilla suurempaan vierailijamäärään.
”Tämä oli vain pieni kiitos ja ele, mutta on tullut paljon arvostusta, että on tehty jotain ja nostettu esiin Suomen ruuantuottajien tärkeyttä. Tämän päivän perusteella halutaan ehdottomasti tehdä tätä jatkossakin.”
Friends & Brgrs on jo alusta asti käyttänyt kotimaisia raaka-aineita. Niistä 95 prosenttia tulee Suomesta. Tiiviin yhteistyön ansiosta ruuantuottajien tekemän työn tärkeys tiedetään ravintoloissa hyvin.
Ravintolat tarjosivat tuottajille ilmaiset ateriat ensimmäisen kerran vuonna 2018. Tempaus toteutui uudelleen vuonna 2019, ja nyt parin vuoden koronatauon jälkeen jo kolmannen kerran.
”Ilman suomalaisia ruuantuottajia meillä ei olisi ruokaa eikä työpaikkaa. Emme voi tehdä maailman parasta suomalaista hampurilaista ilman suomalaisia huippuluokan raaka-aineita”, Fagerholm sanoo.
Hän kävi tovi sitten vierailemassa tilalla, joka toimittaa ravintoloihin perunaa.
”Oli hienoa käydä siellä ja nähdä työtä, jota he tekevät. Myös heidän suunnastaan tuli kiitosta yhteistyöstä, koska aina ei ole nähty sitä arvostusta, mikä ruuantuottajille kuuluisi”, Fagerholm sanoo.
”Se ei ole helppoa aina ja työ ehkä unohtuu monelta. Me haluamme olla siinä auttamassa sen verran, mitä omalta puoleltamme pystymme tekemään.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




