
Munakkaasta saa näyttävän rullan, jonka makua voi vaihdella herkullisilla täytteillä – tässä neljä hyvää ohjetta suolaiseen ja makeaan rullaan
Paistinpannulla kolmen munan munakkaan paistaa nopeasti, mutta uunipannulla tehty ei ole sen vaikeampi, se vie vain enemmän aikaa.Tavallisesti munat lisätään munakastaikinaan kokonaisina. Jos teet munakasrullan, saat siihen kuohkeutta ja mehevyyttä, kun näet sen vaivan, että erotat keltuaiset ja valkuaiset toisistaan ja nostelet valkuaiset lopuksi vaahdoksi vatkattuna seokseen.
Munakasmaisen pohjan lisäksi rullan voi valmistaa pannukakkumaiseen pohjaan kuten esimerkiksi vihreässä lohirullassa.
Täytetty munakasrulla maistuu yhtä hyvin lämpimänä kuin kylmänä. Lämpimänä tarjottavan rullan voi kuorruttaa juustoraasteella juuri ennen tarjoilua.
Vihreä lohirulla sekä appelsiininen marenkirulla ennakoivat tulevaa pääsiäisaikaa. Lohirulla maistuu pääsiäisaterian alkupalana. Munakkaan värissä on aavistus keväistä vihreyttä. Pakastepinaatin tilalla voi käyttää hienonnettua rucolaa tai persiljasilppua. Täytteen savukalan voi korvata hienonnetuilla katkaravuilla.
Marenkirulla puolestaan juhlistaa kahvipöytää.
Katso ohjeet MT Ruoka -reseptihausta
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



