Maukas sillikaviaari valmistuu helposti ‒ sopii perunasalaatin rinnalle tai leivälle
Vapun silliperinteen viran hoitaa sillikaviaari.
Silli ja kananmuna maistuvat herkullisessa sillikaviaarissa, johon saa sopivan suolaisuuden ravintolafileitä käyttämällä. Kuva: Sanne KatainenNiin kutsutuista ravintolafileistä sillikaviaari on helppo valmistaa, sillä fileet ovat käyttövalmiita ja yleensä sopivan suolaisia ilman liotusta. Sillikaviaari maistuu perunasalaatin kanssa sekä leivän päällä, mutta se on myös oivallinen täyte uuniperunoille sekä blineille.
Sillikaviaari
6 annosta
- Ainekset
- ½ prk (à 260 g) silliä ravintolafileinä (esim. Långholmen)
- 2 kananmunaa
- ½ punasipuli
- ½ ruukkua tilliä
- ½ prk (à 200 g) ranskankermaa
- 1 tl sinappia
- ¼ tl valkopippuria
- 2 rkl kapriksia
Valmistusohje
Valuta sillit. Tarkista maku ja liota fileitä tarvittaessa kylmässä vedessä. Keitä munat koviksi ja jäähdytä.
Leikkaa sillit pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna munat. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tillit.
Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna sillikaviaarin tekeytyä kylmässä pari tuntia. Sekoita muutama kerta tekeytymisen aikana.
Vinkki: Sillikaviaari maistuu ruisnappien tai mallasleivän kanssa. Se on myös loistava ruoka uusien perunoiden tai blinien seurana.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
