”Kirja tempaa lukijan luontoon” – sienihullu keräsi kirjaansa aineistoa vuosia
Ruokatoimittajat valitsivat Anu Braskin Sienihullu-kirjan tämän vuoden parhaaksi keittokirjaksi.
Sienihullu on Vuoden keittokirja 2022. Ninja keittiössä ja Kansallisteatterin näyttelijöiden reseptikirja saivat kunniamaininnan. Kuva: Riitta MustonenRuokatoimittaja Anu Braskin ja valokuvaaja Sami Revon Sienihullu (Readme.fi) on Vuoden keittokirja 2022. Valinnan teki Ruokatoimittajat ry:n raati, joka kehuu kirjaa oivaltavaksi ja inspiroivaksi.
”Ote on ammattimainen, kuvat aitoja ja kokonaisuus rouhea ja palvelee niin kokenutta kuin vasta syttyvää sienihullua”, raati kiittää tiedotteessa.
Ruokatoimittajia ilahdutti, miten Sienihullu tempaa lukijan luontoon etsimään kaikkea sitä, mitä luonto tarjoaa, myös ruokapöytään. Kirjassa on reseptien lisäksi sienitietoa ja tarinoita sekä uudenlaista ainesten yhdistelyä ja ruokalajeja, kuten suppilovahverosimpukoita tai nyhtösienitacoja.
Brask kertoo kasanneensa kirjaan aineistoa vuosien ajan. ”Olen suunnitellut, mallannut, maistellut ja haistellut. Opiskellut sieniä, jututtanut sieni-ihmisiä ja sienihulluuntunut itsekin vain lisää.”
Kaksi tänä vuonna julkaistua keittokirjaa sai ruokatoimittajilta kunniamaininnan.
Kansallisteatterin näyttelijöiden reseptikirja (Otava) avaa ruokamuistojen ja reseptien kautta Kansallisteatterin maailmaa. Kirja on kaunis kuin koru ja juhlistaa 150 vuotta täyttävää Kansallisteatteria, toimittajat kiittävät.
Toimittaja Heikki Valkaman kirja Ninja keittiössä (Tammi) kertoo ravintoloitsija Jesper Björkellin kasvutarinan ja perehdyttää japanilaisen keittiön saloihin.
”Björkellin tarina käy esimerkiksi jokaiselle, joka pohtii, voisiko hän pärjätä ravintola-alalla. Monenlaisista lähtökohdista voi nousta menestykseen”, raati kannustaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







