Joulusuklaat saa nyt kompostoituvassa konvehtirasiassa – tuotekehitykseen upposi aikaa lähes puolitoista vuotta
Fazer ja Sulapac kehittävät yhdessä puupohjaisia mikromuovittomia pakkauksia.Suklaakonvehteja voi ostaa nyt biohajoavassa ja mikromuovittomassa rasiassa, kertoo elintarvikekonserni Fazer.
Uusi rasia syntyi Fazerin ja Sulapac Oy:n yhteistyönä. Aikaa tuotekehitykseen upposi kauan, lähes 1,5 vuotta.
Fazer ja Sulapac aloittivat yhteistyön vuonna 2018. Yhtiöiden tavoitteena on kehittää ja testata pakkausratkaisuja.
Suomalainen kasvuyritys Sulapac on kehittänyt puupohjaisen, biohajoavan ja mikromuovittoman materiaalin. Raaka-aineena yhtiö käyttää puuteollisuuden sivuvirtana syntyvää puuhaketta ja biohajoavia sidosaineita.
”Olemme ylpeitä saadessamme viedä missiotamme eteenpäin yhdessä Fazerin kanssa. Fazerin kaltaisia rohkeita edelläkävijöitä tarvitaan lisää, jotta maailman muoviroskaongelma on mahdollista selättää”, kommentoi Sulapacin toimitusjohtaja Suvi Haimi yhteistyötä Fazerin kanssa.
Suklaarasia on myynnissä Fazer Experience -vierailukeskuksen myymälässä, Fazer Café -kahviloissa, Gateau -leipomomyymälöissä ja Fazer Store -verkkokaupassa.
Lue myös:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

