Suomalaiset kokkasivat maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa kuudennelle sijalle
Bocuse d’Orin Euroopan osakilpailut käytiin keskiviikkona Budapestissa.
Ei voi sanoa, että koko suorituksemme olisi ollut täydellinen, mutta kaikki ruoka saatiin esiin sellaisena kuin oli tarkoitus ja laatu oli sitä, mitä sen pitikin, kertoo Eero Vottonen. Kuva: Jussi UikuniemiEero Vottonen ja Miikka Manninen sijoittuivat Bocuse d’Orin Euroopan osakilpailussa kuudennelle sijalle. Kilpailun voitti isäntämaa Unkari, toiseksi tuli Norja ja kolmanneksi Ruotsi.
Vottonen ja hänen assistenttinsa Manninen jatkavat tammikuussa 2017 pidettävään finaaliin Lyoniin.
Kilpailupäivä tämän viikon tiistaina ei sujunut täysin suunnitelmien mukaan, mutta hankaluuksista huolimatta Vottosen ja Mannisen suoritus valmistui ajallaan ja annokset onnistuivat erinomaisesti. Joukkueen tavoite, palkintosija, jäi kuitenkin tällä kertaa saavuttamatta
"Olimme jossain vaiheessa pahasti aikataulusta jäljessä, mutta saimme koottua rivimme ja kurottua ajan kiinni. Miikka oli ensimmäistä kertaa näin tiukassa paikassa ja hän hallitsi hermonsa käsittämättömän hyvin."
Lyoniin lähdemme haastajan asemasta erinomaisella mielellä ja tavoitteenamme on tietenkin korkein sijoitus, sanoo Vottonen.
Kisaan osallistui yhteensä 20 joukkuetta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
