Graavilohi
Lohifileen graavaus on helppo tehdä kotona. Tuoresuolattu kala maustuu jääkaapissa yön yli, minkä jälkeen se viipaloidaan ja koristellaan tarjolle.
Käytä lohen maustamiseen merisuolaa, sokeria, roseepippuria ja tilleistä varret. Tillin tupsut voi käyttää kastikkeeseen Kuva: Jaana KankaanpääGraavilohi
noin 12 annosta
Ainekset
- noin 700 g kirjolohi- tai lohifileetä
- 2 rkl karkeaa merisuolaa
- 1 tl sokeria
- 2 tl roseepippuria rouheena
- tillin varsia
Koristeluun
- sitruunaviipaleita
Valmistusohje
Laita kala nahkapuoli alaspäin vuokaan. Ripottele pinnalle mausteet.
Nypi tillin tupsut ja laita pelkät varret kalan pinnalle. Peitä filee kelmulla ja laita päälle kevyt paino. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Leikkaa viipaleiksi ja koristele.
Vinkki
Lisää pinnalle raastettua piparjuurta yhdessä mausteiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
