Paistetut kanasuikaleet
Broilersuikaleet saavat makean aasialaisen vivahteen, kun ne maustaa inkiväärillä ja sitruunaruoholla ja pehmentää lopputuloksen kookoskermalla.
Kanasuikaleet kypsyvät samassa ajassa kuin riisi kypsyy. Riisin tilalla voit käyttää myös kotimaisia viljoja, kuten ohraa, kauraa tai vehnää. Kuva: Jaana KankaanpääPaistetut kanasuikaleet
Ainekset
- 50 g voita
- 1 iso sipuli
- 800 g kanasuikaleita
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 tl inkivääritahnaa
- 2 tl sitruunaruohotahnaa
- 1–2 tl chilitahnaa
- 2 tl provencen yrttimaustetta
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- 2 dl kookoskermaa
Valmistusohje
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Laita kaikki muut aineet pannuun kookoskermaa, suolaa ja mustapippuria lukuun ottamatta, ja anna sipulien kuullottua ja kanan kypsyä välillä sekoittaen. Lisää kookoskerma, suola ja mustapippuri ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile kanan kanssa riisiä ja mustaherukkakastiketta.
Ohje: Satu Hovi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
