Minestronekeitto
Minestronekeitto saa makunsa monenlaisista kasviksista ja viime silauksen emmentaljuustoraasteesta.Minestronekeitto
6 annosta
Ainekset
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- 1 1/2 l vettä
- 1/2 rkl suolaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 2 tl sokeria
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 3 (300 g) porkkanaa
- pala (50 g) juuriselleriä
- 3–4 lehtikaalin lehteä
- 1 pkt (330 g) mifu-ruokaraetta Välimeren tomaatti
- 2 dl kuviopastaa
Tarjoiluun
- mustaleimajuustoraastetta
Valmistusohje
Hienonna kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet. Suikaloi tai raasta karkeaksi kuoritut porkkanat ja selleri. Paahda sipulisilppu kattilan pohjalla. Lisää vesi, mausteet, tomaattimurska, porkkanat ja sellerisuikaleet. Keitä kasviksia noin 10 minuuttia.
Leikkaa lehtikaalista kova keskiruoti pois ja suikaloi lehdet. Lisää lehtikaali, ruokarae ja pasta kattilaan. Keitä kypsäksi pastan keittoajan mukaan. Tarkista maku. Lisää lusikallinen juustoraastetta keittoannokselle.
Vinkki
Jos käytät ruokarakeen tilalla jauhelihaa, niin paahda se ensin yhdessä sipuleiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

