Marinoidut siitakkeet ja herkkusienet
Marinoitujen sienten mausteena voi käyttää myös tuttuja yrttejä kuten tilliä, rosmariinia tai timjamia.Marinoidut siitakkeet ja herkkusienet
noin 6 annosta
Ainekset
- 1 rs (100 g) siitakesieniä
- 6 herkkusientä
Marinadi
- ½ dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- ¼ dl soijakastiketta
- 2 rkl limetinmehua
- 1 rkl sokeria
- 1 pieni valkosipulinkynsi raastettuna
- ¼ tl inkivääriä raastettuna
- ½ tl timjaminlehtiä tai ¼ tl kuivattua timjamia
Valmistusohje
Lohko tai viipaloi puhdistetut sienet. Kiehauta kattilassa vettä ja nosta siitakepalat veteen. Keitä muutama minuutti ja valuta hyvin. Nosta ryöpätyt siitakkeet ja raa’at herkkusienet lasipurkkiin.
Sekoita marinadin aineet keskenään. Kumoa marinadi sienten päälle. Painele sieniä tarvittaessa, niin että marinadi peittää sienet. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään muutama tunti tai yön yli.
Tarjoa marinoituja sieniä liha- tai kalaruokien kanssa. Ne sopivat erinomaisesti myös grilliruoan kanssa tarjottavaksi.
Vinkki: Siitakesieniä ei suositella syötäväksi raakoina, joten ryöppää ne ennen marinointia. Herkkusienet voi käyttää raakoina.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

