
Huvilan maksasta maksaa mielellään – betonisten liiketalojen välissä seisoo kaunis hirsihuvila
Järvenpääläinen Ravintola Huvila tarjoaa herkullisia annoksia, jotka ovat kauniita kuin koru.
Kaunis esillepano voi kuulua lounaaseenkin. Tässä suklaa-pähkinäkakkua ja jäätelöä. Kuva: Eija MansikkamäkiMaksa on nykyisin niin harvinaista herkkua, että siitä kannattaa maksaa ja tehdä vaikka pieni mutkakin matkaan.
Näin tein, ja päädyin Järvenpään ydinkeskustassa sijaitsevaan Huvilaan. Kaunis hirsihuvila betonisten liiketalojen välissä on alunperin apteekintalo, mutta muutakin liiketoimintaa on katon alla pyöritetty. Muistan itse ostaneeni täältä ensimmäisen vaihdepyöräni.
Nyt tummien hirsiseinien sisällä syödään. Tänään juuri sopivan vaaleanpunaiseksi grillattua naudanmaksaa hienoin lisukkein: appelsiinimarinoitua fenkolia, salviakastiketta ja paahdettua sipuli-perunamuusia. Niin hyvää, että lounaan 10,50 euron hinta melkein hävettää.
Kotimainen paistettu siika-annos rapukastikkeella ja samalla muusilla maksaa 14,90. Hyvin hintansa väärti sekin.
Hintaan kuuluu tuore leipä, salaattipöytä ja kahvi. Hienoa on vaivannäkö arkilounaallakin: ruoka on hyvää ja jälkiruoka kaunis kuin koru.
Sivuillaan Huvila kertoo suosivansa sesonki- ja lähiruokaa ja nimeää tiloja, joilta tulevat vapaa possu, niittybroileri, luomujuusto ja vapaat munat.
Ravintola Huvila, Sibeliuksenkatu 5, 04400 Järvenpää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

