Herkuttelijan päärynätorttu on yhdistelmä suolaista ja makeaa
Homejuuston käyttöä makeissa leivonnaisissa ja jälkiruuissa kannattaa kokeilla. Päärynäpiirakassa kohtaavat hapokas kermaviili, makea päärynä ja suolainen homejuusto.Herkuttelijan päärynätorttu
8‒10 annosta
- Ainekset
- 100 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 muna
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl inkivääriä
- 2 rkl maitoa tai kermaa
- Päälle
- 2 tlk (à 425/250 g) säilykepäärynöitä
- 2 prk kermaviiliä
- 2 munaa
- 1 dl sinihomejuustomurua
- 1 dl fariinisokeria
- Pinnalle
- kanelia
Valmistusohje
Vaahdota voi ja fariinisokeri. Vatkaa muna joukkoon. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille. Painele vuoan reunan korkuinen alumiinifoliosuikale reunoille taikinan päälle, jotta taikina ei valuisi paistamisen aikana. Paista pohjaa 10 minuuttia 200 asteessa.
Valuta päärynöistä liemi hyvin. Voit taputella vielä talouspaperilla. Sekoita kermaviilin joukkoon munat, juustomuru ja sokeri.
Poista folio vuoasta. Levitä päärynän puolikkaat puolikypsälle pohjalle kupera puoli ylöspäin. Kaada päälle kermaviiliseos ja ripottele pinnalle kanelia. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.
Vinkki
Voit käyttää säilykepäärynöiden tilalla 500 g kypsiä, tuoreita päärynöitä. Kuori, halkaise ja poista siemenkota. Viipaloi puolikkaat ja levitä viipaleet pohjalle. Jos käytät tuoreita päärynöitä, niin silloin pohjaa ei tarvitse esipaistaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



