Vehnätortillat
Itse tehtyjen tortillojen jälkeen ei ole paluuta enää kaupan tarjoamiin.Vehnätortillat
12–14 kappaletta
Ainekset
- 7 dl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 75 g voita
- 3 dl kuumaa vettä
Valmistusohje
Mittaa jauhot ja lisää suola ja leivinjauhe. Nypi rasva sormin jauhoihin, kunnes seos on murumaista. Lisää varovasti hyvin kuumaa vettä, kunnes saat tasaisen taikinan. Alusta tasaiseksi, kunnes taikina ei enää tartu käsiin. Peitä kostealla liinalla.
Ota noin 3 ruokalusikallista taikinaa kerrallaan ja kaulitse se ohueksi jauhotetulla pöydällä. Jos haluat tasaisen pyöreitä, käytä isoa lautasta muottina. Ripottele jauhoa jokaiselle tortillalle, jotteivät ne tartu toisiinsa.
Kuumenna tyhjä valurautapannu. Paista kymmenisen sekuntia kummaltakin puolelta, niin että tortillaan muodostuu ruskeita pilkkuja. Pinoa valmiit tortillat liinan alle, jotta ne eivät pääse kuivamaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

