Perunasose
Perunasose on klassikkolisuke. Siihen saa uutta makua ja väriä lisäämällä pinaattia tai porkkanaa.
Perunasose on klassikkolisuke. Siihen saa uutta makua ja väriä lisäämällä pinaattia tai porkkanaa. Kuva: Jaana KankaanpääPerunasose
2—3 annosta
Ainekset
- 500 g jauhoisia perunoita (noin 3 isoa tai 5 keskikokoista)
- noin 3 dl vettä
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl lämmitettyä täysmaitoa
- 25 g voita
- (keitinlientä)
Valmistusohje
Keitä kuoritut, puolitetut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi talteen. Käytä se sämpylätaikinaan, keiton liemeksi tai kastikkeeseen.
Survo perunat ja lisää voi ja maito sähkövatkaimen tai perunasurvimen avulla. Lisää kuumaa keitinlientä tarpeen mukaan. Vatkaa sose tasaiseksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
