Tuliko saaliiksi kyyhkyjä? Hedelmien kanssa kypsennettynä saat niistä mehukkaan padan
Pienikokoiset kyyhkyt sopivat hyvin kypsennettäviksi kokonaisina. Viitseliäs metsästäjä kynii linnut, jolloin niille jää nahka antamaan makua ja suojaamaan lihaa kuivumiselta. Hedelmäinen kyyhkyvuoka on helppo ja herkullinen sunnuntain uuniruoka.
Hedelmäinen kyyhkypata on kaunis kuin koru. Siinä lihan makua tukevat ihanat hedelmäiset aromit. Kuva: Sanne KatainenHedelmäinen kyyhkyvuoka
4 annosta
- Ainekset
- 3–4 kyyhkyä, mielellään kynittyjä
- 1 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 5 dl vettä
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 rosmariinioksaa
- 1 dl kermaa
- 10 luumua
- 250 g viinirypäleitä (siemenettömiä)
Valmistusohje
Puhdista linnut ja huuhtele tarvittaessa. Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Ruskista linnut kauttaaltaan käännellen. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Mittaa pannulle punaviinietikka ja anna sihahtaa. Lisää vesi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi.
Siirrä linnut uunivuokaan tai -pataan. Sekoita liemi ja kaada vuokaan. Peitä kannella tai foliolla ja nosta 200-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.
Lintujen kypsyessä pese luumut ja leikkaa puoliksi. Poista siemenet. Pese myös viinirypäleet.
Ota vuoka uunista ja valele lintuja liemellä. Nosta lintujen lomaan luumunpuolikkaat sekä viinirypäleet. Jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia ilman kantta tai foliota.
Tarjoa hedelmäinen kyyhkypata esimerkiksi ateriajyvien tai perunoiden sekä salaatin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
