Tomaattia, mozzarellaa ja perunapastaa – kotimaisista gnoccheista syntyy mehevä vuoka
Gnocchivuoka on aitoa lohturuokaa: mehevää, täyttävää ja nopeasti valmista.Perunasta valmistetut gnocchit ovat pelkästä vehnäjauhoista tehtyä pastaa täyttävämpiä ja mehevämpiä. Kun ne yhdistetään mozzarellaan ja lisätään joukkoon vielä kikherneitä, syntyy oikea arjen pelastajaruoka, josta riittää monelle nälkäiselle.
Voit tietysti myös käyttää reseptiin tavallisia pastagnoccheja.
Gnocchivuoka
- 1–2 rkl oliiviöljyä
- 2 tlk kikherneitä
- 500 g perunagnoccheja
- 2 valkosipulinkynttä
- basilikaa
- ½ rasiaa kirsikkatomaatteja
- 1–2 rkl balsamicoa
- mustapippuria ja suolaa
Päälle
- 1–2 mozzarellapalloa
- noin 5 dl tomaattisosetta + vettä
Valmistusohje: Voitele vuoka oliiviöljyllä. Hienonna valkosipulinkynnet. Lado vuokaan kaikki ainekset ja sekoita. Revi päälle mozzarellat ja lisää lopuksi tomaattisose ja tarvittaessa vähän vettä, että ainekset peittyvät. Paista 225 asteessa 20–25 minuuttia.
Vinkki: Jos käytät kuivapastaa, keitä se ensin lähes kypsäksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

