Ihania leivoksia helposti: Ota avuksi kääretorttupohja
Makea leivos valmistuu helposti kääretorttupohjasta ja kuohkeasta rahka-kermatäytteestä.Täyteseokseen tuleva limetin kuori raastetaan hyvin raasteeksi. Raaste ja mehu yhdessä antavat täytteelle raikkaan aromaattisen maun. Levymäinen kakku koristellaan sinisillä karkkirakeilla ja leikataan pieniksi leivoksiksi.
Itsenäisyysleivokset
12 kpl
- Ainekset
- Pohja
- 4 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Täyte
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1 tl limetinkuorta
- 2 rkl limetinmehua
- 1 ¼ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl kuohukermaa
- Kostutukseen
- maitoa
- Koristeluun
- nonparelleja
- syötäviä orvokkeja
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, peruna- sekä vehnäjauhot ja siivilöi vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperille uunipannulle ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Ripota leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä pohja sen päälle. Irrota leivinpaperi. Leikkaa jäähtyneenä kahteen osaan.
Valmista täyte. Pese limetti kuumalla vedellä ja harjalla. Raasta kuori raastimen hienolla terällä. Purista mehu. Lisää rahkan joukkoon limetinkuori ja -mehu, sokerit sekä vaahdoksi vatkattu kerma.
Levitä kolmasosa täytteestä pohjalle. Nosta toinen levy päälle. Kostuta päälle tuleva levy maidolla. Levitä loppu täyte päälle. Koristele karkkirakeilla ja syötävillä kukilla. Leikkaa leivoksiksi.
Vinkki: Levitä halutessasi alimmalle pohjalevylle 2 dl valutettua, pieniksi kuutioiksi leikattua säilykeaprikoosia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

