Kalastaja Ylessä: "Thaimaalaisilta pitäisi ottaa mallia, miten kaloja käytetään"
Suomalaiset hyljeksivät esimerkiksi särkeä, koska sitä ei osata käsitellä.Ammatikseen kalastava Eemeli Koivisto Lestijärveltä harmittelee suomalaisten valikoivaa kalamakua.
Kuha kyllä kelpaa, mutta järvissä riitttäisi enemmänkin lajeja hyödynnettäväksi.
Särki on ruotoisa, mutta sen voi jauhaa lihamyllyn läpi tai hauduttaa pitkään padassa, Koivisto vinkkaa. Sekaan sopivat vaikkapa pekoni ja sipuli.
Koiviston mukaan esimerkiksi thaimaalaiset taitavat kalaruuat, ja osaavat hyödyntää kaikki lajit.
"Ollaan joskus vitsailtukin, että pitäisi saada kansalaisopistoon kurssi, jossa muiden kulttuurien kalankäsittelytaitoja hyödynnettäisiin niin, että saataisiin hyötykäyttöön kaikki, mitä järvestä voi saada", Koivisto ehdottaa Ylen haastattelussa.
Yle: Ammattikalastaja: "Muiden kulttuurien kalankäsittelytaitoja pitäisi hyödyntää enemmän"
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

