Henri Alén jakoi blinireseptinsä – rapeareunaisia blinejä mutkia suoristamalla
Blinikausi käy kuumana. Onnistu huippukokki Henri Alénin reseptillä.
Blinien kylkeen sopii esimerkiksi sienisalaatti, suolakurkku, ravut, mäti, punasipuli ja smetana. Kuvituskuva. Kuva: Janiko KemppiRapeareunaiset blinit ovat alkukevään herkku, joita tarjotaan esimerkiksi mädin ja smetanan kanssa. Kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén jakoi Twitter-tilillään tietoa suomalaisista blineistä sekä reseptin niiden valmistamiseen.
”Paksut tattariblinit ovat suomalainen juttu. Alun perin blinit olivat ohuita ja varakkaat söivät vehnästä tehtyjä lettuja ja persaukinen kansa tattarista tehtyjä. Tattari on kyllä maukkaampi”, Alén kirjoittaa.
Alén kertoo Twitter-ketjussa omaksi suosikkitäytteekseen blineille muikunmädin.
Normaalisti blineihin käytetään pari vuorokautta hapatettua juurta, josta blinit saavat ominaisen makunsa. Alénin reseptissä odottelua ei vaadita, vaan blinit saavat happamuutensa kermaviilistä nopeasti.
Alénin pikablinit
- Ainekset
- 4 dl kermaviiliä
- 20 g tuorehiivaa
- 2 tl sokeria
- 3 dl tattarijauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- ½ dl voisulaa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje:
Lämmitä kermaviili varovasti huoneenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, sokeri ja puolet tattari- ja vehnäjauhoista. Jätä pikataikinajuuri lämpimään tunniksi.
Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset.
Lämmitä maito ja lisää se taikinajuureen keltuaisten, voisulan ja suolan kanssa.
Lisää joukkoon lopun jauhot varovasti käännellen. Älä vispaa.
Nostele lopuksi joukkoon vaahdotetut valkuaiset. Vältä liikaa sekoittamista, jotta ilma pysyy taikinassa.
Paista kuumalla pannulla kirkastetussa voissa noin kaksi minuuttia per puoli.
Vinkki: Jos haluat vaihtelua ja blineistä erityisen rapeita, paista niitä vohveliraudalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






