Suomalainen ruis saa oman päivän
Rukiin päivää vietetään ensimmäistä kertaa tänä vuonna, 28. helmikuuta.Ruis saa Suomessa oman merkkipäivän, jota vietetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa, tiedottaa Pro Ruis -yhdistys. Rukiin päivä on 28.2.
"Ruis on suomalaisen ruokakulttuurin sydän. Sen viljely vaatii taitoa ja asiantuntevissa käsissä siitä syntyy makuumme sopivia herkkuja. Rukiin viljelyyn ja kuluttajien tietoisuuteen on panostettava jatkossakin, jotta kansallisruokamme myös pysyy suomalaisena", toteaa Heli Anttila Pro Ruis -yhdistyksestä.
Pro Ruis on edistänyt kotimaisen rukiin käyttöä ja viljelyä viiden vuoden ajan.
"Rukiin omavaraisuus, kasvanut kylvöala sekä satotasojen huima kehitys ovat todisteita Pro Ruis yhdistyksen toiminnan vaikutuksista. Jatkossa yhdistys aikoo keskittää toimintaansa entistä enemmän kuluttajien suuntaan, viljelyn edistämistä unohtamatta", yhdistys kertoo.
Ruisleipä on Suomen kansallisruoka – pitsa jäi äänestyksen hännille
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

