Hiilihydraattikammo vähensi myslin kysyntää
Vuoden luomutuotteeksi valitun tyrnimyslin raaka-aineista pudotettiin vehnä pois, koska kuluttajat karttavat sitä. Valmistajalta kysellään paljon myös gluteenitonta vaihtoehtoa.
Vavesaaren tilan yrittäjä Taina Laitinen on kehittänyt luomupalkinnon voittaneen tyrnimyslin. Sen reseptistä pudotettiin vehnä pois, koska hiilihydraattitietoiset kuluttajat karttavat sitä. Kuva: Markku VuorikariKANGASNIEMI (MT) Vuoden luomutuotteena palkitun tyrnimyslin kehittäjä, yrittäjä Taina Laitinen on huomannut, että hiilihydraattien välttely on vähentänyt myslien kysyntää. Kuluttajat karttavat erityisesti vehnää.
Vavesaaren tila Oy:n myslien koostumusta onkin muutettu ajan henkeen sopivaksi. Tyrnimysli sisältää yhä kaura-, ruis- ja ohrahiutaleita, muttei vehnää.
Myös gluteenia välttelee nykyään moni, vaikkei sairastaisikaan keliakiaa. Gluteenittoman myslin tuotanto vaatisi kuitenkin erilliset tuotantotilat.
Karkki maistuu sokerista huolimatta
Laitista äkillinen hiilihydraattikammo hieman huvittaa. Tuote-esittelyjä pitäessään hän on huomannut, että moni kauhistelee myslipaketin sisältämiä hiilihydraatteja, vaikka samalla ostosreissulla kärryihin lastataan kasapäin karkkia.
Makeisista ollaan myös valmiita maksamaan enemmän kuin terveellisestä ruuasta.
Myös Vavesaaren tila Oy:n kysytyimmäksi tuotteeksi ovat nousseet marmeladimakeiset, joita valmistetaan täydellä tahdilla joulusesonkia varten.
Laitinen arvioi, että karkeille voi löytyä vientinäkymiäkin muun muassa Saksasta, jossa arvostetaan luomua ja lisäaineettomuutta.
Investoinnit laitteisiin ja tiloihin vetävät toistaiseksi osakeyhtiön toimintaa miinukselle, mutta Laitiset luottavat tulevaisuuteen.
Vilja- ja marjatila sekä vuokramökkibisnes täydentävät yrittäjäperheen elinkeinoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
