Pataleipä
Pataleipä leivotaan vehnä- ja spelttijauhoista. Rapeaa kuorta peittää terveellinen kauralese.Pataleipä
1 kpl
Ainekset
- 1 tl kuivahiivaa
- 1/2 rkl suolaa
- noin 5 dl vehnäjauhoja
- 2 1/2 dl spelttijauhoja
- 3 1/2 dl vettä (reilusti kädenlämpöistä)
Pinnalle
- kauraleseitä
Valmistusohje
Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä noin puoli vuorokautta. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja nosta keraaminen tai valurautapata kansineen uuniin.
Leivo taikinasta pyöreä leipä ja pyörittele kauttaaltaan kauraleseissä. Anna kohota peitettynä liinan tai leivinpaperin päällä noin puoli tuntia. Kumoa leipä kuumaan pataan. Laita kansi päälle ja paista puoli tuntia. Ota kansi pois ja paista vielä 20–30 minuuttia. Kumoa kypsä leipä ritilälle jäähtymään.
Vinkki
Vaihtele taikinaan käytettäviä jauhoja ja leivo joukkoon kuivattuja yrttejä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

