Mausteinen lammaspata
Kuivatut hedelmät ja pohjoisafrikkalainen mausteseos antavat lammaspadalle uusia makuja.
Kuivatut hedelmät ja pohjoisafrikkalainen mausteseos tekevät lammaspadasta uudenlaisen. Kuva: Jaana KankaanpääMausteinen lammaspata
8 annosta
Ainekset
- noin 1 ½ kg luutonta lampaan- tai karitsanpaistia
- 250 g kuivattuja hedelmiä (esimerkiksi aprikooseja, viikunoita ja rusinoita)
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 150 g selleriä
- 2 rkl vasikanfondia
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 3 tl ras el hanout -mausteseosta
- 2 tl suolaa
- 2 kanelitankoa
- (ja/tai garam masalaa)
- 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
Päälle
- 1 dl mantelilastuja paahdettuna
Valmistusohje
Jos paisti on pakastettua, ota se jääkaappiin sulamaan vuorokaudeksi ja huoneenlämpöön tuntia ennen ruuanlaittoa. Kuivaa pinta talouspaperilla ja puhdista paisti kalvoista ja rasvasta. Leikkaa liha kuutioiksi (3 x 3 cm) ja kumoa tilavaan valurautapataan.
Huuhtele kuivatut hedelmät siivilässä kylmällä, juoksevalla vedellä ja kumoa pataan.
Kuori ja paloittele sipulit, porkkanat ja selleri. Siirrä ne pataan ja sekoita joukkoon fondi, etikka ja mausteet. Kumoa säilyketomaatit pataan ja kääntele kaikki aineet hyvin sekaisin.
Kypsennä kannen alla 125-asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Pöyhi tunnin välein ja lisää tarvittaessa vettä tai lihalientä. Tarkista lopuksi maku ja lisää halutessasi mausteita.
Tarjoa lisänä couscousia. Ripottele annosten pinnalle mantelilastut.
Vinkki
Ras el hanout on mieto marokkolainen mausteseos, jolla saat näppärästi ruokaan pohjoisafrikkalaista säväystä. Kanelin, kurkuman, muskotin, inkiväärin, korianterin ja monen muun mausteen lisäksi seos sisältää myös ruusun terälehtiä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
