Ruokatieto palkitsee ensimmäistä kertaa vuoden ruokakasvattajan
Ruokatieto palkitsee vuoden ruokakasvattajan ensimmäistä kertaa tänä keväänä.
Uusi palkinto juhlistaa kymmenettä kertaa järjestettävää RUokavisaa, jonka teemana on tänä vuonna kouluruokailu. Kuva: Jaana KankaanpääRuokakasvatuksen tavoitteena on ymmärtää ruuan reittejä pellolta pöytään, tutustua erilaisiin ruokailmiöihin ja -kulttuureihin sekä kasvattaa terveellisiin ja kestäviin ruokavalintoihin. Ruokakasvatus auttaa kuluttajia tekemään tietoisia ruokavalintoja ja saa kiinnostumaan ruokailusta ja ruuan vaikutuksista.
Ensimmäisen vuoden ruokakasvattajan valitsee asiantuntijoista ja ruoka-alan vaikuttajista koottu raati.
Vuoden ruokakasvattaja voi olla henkilö, yhteisö, yritys tai yhdistys, joka toimii vastuullisesti, yhteistyökykyisesti ja intohimoisesti ruokakasvatuksen parissa. Palkittava on kehittänyt ruokakasvatusta tai siihen liittyvää osa-aluetta ja on aktiivinen ja oivaltava alan huippuosaaja.
Esityksen Vuoden ruokakasvattajaksi voi tehdä sekä yksityinen henkilö että yritys, yhteisö, koulu, muu työyhteisö tai työnantaja. Ehdotukset perusteluineen voi lähettää sähköpostitse Ruokatietoon osoitteeseen ruokakasvatus(at)ruokatieto.fi. 14.2.2020 mennessä.
Ensimmäinen Vuoden ruokakasvattaja -palkinnon saaja julkistetaan Ruokavisan loppukilpailun yhteydessä 1.4.2020 Kokkikoulu Espassa. Ruokatieto palkitsee valitun 1000 euron huomionosoituksella.
Vuoden ruokakasvattaja -palkinto myönnetään ensimmäistä kertaa juuri tänä keväänä ja se juhlistaa samalla kymmenettä kertaa järjestettävää Ruokavisaa. Ruokavisan teemana on tänä vuonna kestävä kouluruokailu. Ruokavisan osaamiskilpailua kisataan netissä osoitteessa www.ruokavisa.fi 14.2. saakka.
Tunnustus jaetaan jatkossa vuosittain.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
