Tällä ohjeella koko ateria valmiiksi yhdellä pellillä – majoneesikastike huipentaa herkuttelun
Kypsennä uunilohi vaihteeksi paloina värikkäällä kasvispedillä ja raasta majoneesikastikkeeseen pitkään kypsytettyä emmentaalia.Lohi-kasvispelti
- 4 annosta
- Ainekset
- noin 600 g lohi- tai kirjolohifileetä
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria myllystä
- Pellille
- 200 g perunoita
- 200 g porkkanaa
- 200 g kukkakaalia
- 200 g varsiparsakaalia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl hunajaa
- ½ tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- Kastike
- 1 dl majoneesia
- 1 dl ranskankermaa
- 1 dl mustaleimaemmentaaliraasteetta
- 1 rkl kokojyväsinappia
- 1 rkl sitruunamehua ja 1 tl kuoriraastetta
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Kuivaa lohifilee talouspaperilla ja mausta se suolalla ja pippurilla. Leikkaa kala neljäksi annospalaksi.
Pese perunat ja kuori porkkanat. Leikkaa kasvikset ohuiksi lohkoiksi. Huuhtele kaalit ja paloittele ne. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
Kumoa kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää öljy, hunaja ja mausteet. Pöyhi kasvikset hyvin sekaisin. Tee pellille tilaa kalapaloille ja nosta kalat pellille.
Kypsennä lohipeltiä 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes kala on mehevän kypsää.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

