Viilenny vanhanajan kotijäätelöllä
Nyt on jäätelökesä parhaimmillaan. Aidosta vaniljakermajäätelöstä kehkeytyy suussa sulava herkku makeiden mansikoiden kera.Vanhanajan kotijäätelön valmistuksessa ei säästellä kermaa eikä keltuaisia. Pakasta ylijääneet valkuaiset, ellet ehdi käyttää niitä saman tien erilaisiin ruokiin tai marenkien valmistukseen.
Mansikkakermajäätelö
6 annosta
4 munaa
1 dl erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl glukoosisiirappia
3 dl mansikkasurvosta
Vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi kattilassa. Lisää munavaahto ja kuumenna. Älä anna kiehahtaa. Jäähdytä seos.
Sekoita lopuksi mansikkasurvos massaan. Kaada pakastusrasiaan ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 5 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Sekoita pari kertaa jäätymisen aikana.
Tee jäätelöstä palloja ja tarjoa lakukastikkeen kanssa.
Lakukastike
4–5 annosta
50 g lakritsipaloja
2 dl vettä
1 rkl siirappia
Pilko lakritsit. Laita ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes lakritsi on sulanut.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
