Lettukesteissä vietetään kivoja kesähetkiä
Lettujen paisto tarjoaa mukavaa yhdessäoloa niin lapsille kuin aikuisillekin. Sään salliessa letut paistetaan ja syödään ulkona.Tuoreet marjat ovat kesälettujen parhaimpia lisäkkeitä. Vaniljakastike, kermavaahto ja jäätelö täydentävät herkkuannoksen.
Suolaisiin ohukaisiin ripotellaan päälle juustoraastetta tai homejuustomuruja. Erilaiset kylmät kalatäytteet ovat kesäisen raikkaita.
Mökillä on usein kätevä käyttää lettutaikinaan maitojauhetta. Litraan vettä tarvitaan kaksi desilitraa maitojauhetta. Laktoositonta lisätään vain puolitoista desilitraa.
Jos haluat mahdollisimman ohuita ja rapeita lettuja, käytä ohjetta enemmän munia ja hiukan vähemmän jauhoja. Taikinan voi tehdä turpoamaan vaikka edellisenä iltana jääkaappiin.
Kuumenna pannu hyvin, sillä kylmällä pannulla lopputulos on puuromainen ja väritön.
Jos lettujen kanssa nautitaan suolaisia lisäkkeitä, taikinaan voi lisätä esimerkiksi rucolaa ja juustoraastetta. Sokeri jätetään silloin pois.
Peruslettutaikina
noin 20 isoa lettua
4 munaa
1 l maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
50 g voita sulatettuna
Paistamiseen:
voita tai juoksevaa rasvaseosta
Tarjoiluun:
tuoreita marjoja, hilloa
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja rasva. Anna turvota vähintään puoli tuntia. Paista muurinpohjapannulla tai tavallisella paistinpannulla suuria lettuja.
Marjakimara
2 dl vadelmia
2 dl mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk (2,5 dl) mansikkakermaa
Soseuta marjat kevyesti lusikalla. Mausta sokereilla. Vaahdota mansikkakerma ja yhdistä marjojen kanssa. Tarjoa lettujen tai vohveleiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

