Kaipaatko uusia ideoita riistaruokiin? Kokeile perhoskyyhkyjä chimichurri-kastikkeen kanssa tai papu-sorsakeittoa
Kokonaisen, kynityn kyyhkyn voi leikata perhoseksi, kypsentää uunissa ja tarjota argentiinalaisen grillikastikkeen kera.Sepelkyyhky oli viime vuonna Suomen eniten metsästetty riistaeläin: saaliiksi saatiin 324 000 lintua. Kun kynit kokonaisen kyyhkyn, leikkaa ja avaa se perhoseksi ja paista pannulla lintuun hyvät pinnat. Sen jälkeen linnun voi kypsentää uunissa.
Samaan tapaan voit avata myös muita pienehköjä riistalintuja.
Chimichurri-kastiketta tarjotaan yleensä grillipihvien kanssa, mutta se sopii hyvin myös perhoskyyhkylle.
Sorsasta voit valmistaa kirkasliemisen keiton, jonka pohjana on sorsan keittoliemi. Runsaat kasvikset maistuvat sorsalihan rinnalla ihanalta ja tölkillinen valkoisia papuja tukevoittaa keittoa entisestään.
Jäniksestä on totuttu valmistamaan lähinnä patoja, mutta varsinkin aikuisesta jäniksestä kannattaa irrottaa fileet ja kypsentää ne erikseen. Lopusta ruhosta riittää vielä mainiosti pataruokaan.
Jos aterialla on tarjolla runsaat lisukkeet pääruuan kanssa sekä mahdollisesti myös alkupala ja jälkiruoka, niin yhdestä jäniksenfileestä riittää syötävää kahdelle ruokailijalle.
Mainio, mausteinen jänispata on eksoottinen ruoka, jota kokatessa jo tuoksut hurmaavat. Se on takuulla mehevää ja maistuvaa syysruokaa.
Katso ohjeet MT Ruoka -reseptihausta
Perhoskyyhkyt ja chimichurri-kastike
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

