Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Jouluaattona laajalti poutaa ja selkeääkin – Lappiin sateita
Tilaajalle
|
Jatkuva kasvatus on jopa tuplasti suositumpaa kuin hakkuutilastoista voisi päätellä
Riistaruoka
Erä
|
Video: Nämä viisi simppeliä vinkkiä kannattaa jokaisen riistaruokaa tekevän kotikokinkin painaa mieleensä
Ruoka
|
Villiyrttiyrittäjän vinkki: Tuore siankärsämö tuo riistalihaan pippurista makua
Tilaajalle
Erä
|
Nyt on hurja määrä: Valtion metsistä saatiin lähes kolme miljoonaa riistaruoka-annosta
Kolumni
Eija Vallinheimo
Erä
|
Riistakakkosen paluuta odotellessa
Tilaajalle
Erä
|
Uusi hanke etsii keinoja saada enemmän riistaa ravintoloiden lautasille
Erä
|
Tiedätkö, mitä ruokia peuran eri osista voi valmistaa? Katso videolta, erotatko mikä lihoista on sisäpaisti
Tilaajalle
Erä
|
Hyvästä riistaruoasta vastapainoa suurten peurakantojen kielteisille vaikutuksille
Tilaajalle
Reseptit
|
Burgundinpadan kotimainen versio tehdään hirvenlihasta ja metsäsienistä – hirviburgundi vain paranee lämmitettäessä
Ruoka
|
Tapion saloilta pöytään: 4 herkullista riistareseptiä
Tilaajalle
Reseptit
|
Sorsapatee on alkuruokien kuningas – näin teet siitä erityisen mehevän
Reseptit
|
Mehevälle hirvikeitolle kannattaa antaa ennen kaikkea aikaa
Reseptit
|
Riistainen lihaliemi on monen herkullisen ruuan pohja – varaudu keittämään sitä pitkään
Erä
|
Kauhajoen erämessujen ihme: viidestä majavasta loihdittiin osallistujille 1 800 majavahodaria
Tilaajalle
Ruoka
|
Makuelämyksiä grillistä: Näillä vinkeillä onnistut kotitekoisessa makkarassa
Eläimet ja kasvit
|
Nyt on aika suojata alppiruusut ja havupensaat kiireesti kevätauringolta
Erä
|
Hakaniemen torin vähävaraisten itsenäisyyspäivän vastaanotolla oli tarjolla tänä vuonna myös metsästäjien jakamaa peurahernekeittoa
Erä
|
Suomalaiset suhtautuvat edelleen metsästykseen myönteisesti
Erä
|
Nyt on paras aika valmistaa kuivalihaa itse – keittiömestari jakaa vinkit onnistumiseen
Tilaajalle
Eläimet ja kasvit
|
Tiedätkö, miten kevätahavaa voi hyödyntää ja kuinka siltä kannattaa suojautua?
Tilaajalle
Metsästys
|
Pertti Kärppä metsästää ja kokkaa saaliista juhlaruokaa ‒ yksi kypsennystapa on Pertin mielestä riistalle ylitse muiden
Tilaajalle
Reseptit
|
Pertti Kärppä kokkaa kotona juhlavaa riistaruokaa ‒ Valmista rusakonfileetä lisukkeineen Pertin ohjeella
Reseptit
|
Näin saat riistasta mehevää ruokaa: hauduttamalla jäniksestä käristystä, fasaanista rydberginpihviä, kyyhkyistä hedelmäistä pataa
Reseptit
|
Näin kypsennät sorsanfileet meheviksi – tunnetko jo sous viden eli haudekeittimen?
Ruoka
|
Söin täällä: Tässä ravintolassa on kaikki kotimaista paitsi suola ‒ miltä maistuvat seitsemän täysin suomalaista ruokalajia?
"Silloin melkein pyörryin!" – suomalaisen tekemä keittokirja valittiin Pariisissa kaikkien aikojen parhaaksi maailmassa
Kaipaatko uusia ideoita riistaruokiin? Kokeile perhoskyyhkyjä chimichurri-kastikkeen kanssa tai papu-sorsakeittoa
Kysely: Lähes kaikki kuluttajat haluaisivat korvata osan syömästään naudan-, sian- tai siipikarjanlihasta riistalla – riistaa on vain vaikea löytää ja se koetaan kalliiksi
Reseptit
|
Riistakastike
"Ei syödä aina filettä, vaan valmistetaan peuran vähempiarvoisista ruhonosista muutakin kuin jauhelihaa" – kannustaa kokki Matti Liipo eräohjelmassa
Eräohjelmassa saadaan majava saaliiksi heti tappavilla raudoilla Kauhajoella – jaksossa vieraillaan myös Tunisiassa villisikajahdissa
Käärmeiden poimiminen käsin on käärmeenmetsästäjälle kunnia-asia – eräohjelmassa poistetaan haitallista vieraslajia Etelä-Floridassa
Eräohjelman kuudennessa jaksossa valmistuu herkullinen ateria sepelkyyhkyistä – "Älä kiedo lihoja paiston jälkeen tiiviiseen foliopakettiin", neuvoo porilainen Matti Liipo
Kolumni
MT toimitus
Raikas ”eräjorma” kelpaa taas
Eräohjelman neljäs jakso: Katso MT-Jahtikuksasta, miten valmistetaan klassinen alkuruoka valkohäntäpeuran sisäpaistista
Näin käsittelet hirven kielen
Kylmää kieltä ja sitruunakastiketta
Reseptit
|
Lihapata hirvenvasan sydämestä
Reseptit
|
Tilliliha kielestä
Kolumni
Riitta Mustonen
Näin loihdit herkut hirvestä, peurasta ja fasaanista
Lautaselle päätyy koko eläin nokasta pyrstöön – ravintola Nokka luottaa pientuottajiin
Metsästä pataan – näin paloittelet riistalinnun oikeaoppisesti
Kyyhkyn rintafileet tomaattikastikkeessa
Riistaa, kalaa tai papua – kaikista syntyy tuhti talvinen pataruoka
Kolumni
Riitta Mustonen
Amerikan vuosista tuli käänteen tekeviä: "En ollut ymmärtänyt aiemmin, miten hyvä tilanne meillä Suomessa on"
Katso video: Hiiligrillausta voi harrastaa talvellakin – Näin kypsyy hirvifile Haikon tapaan
Työryhmä vauhdittaisi Suomen erätaloutta – esityslistalla erähotelleja ja riistaruokien vientiä
Ruokatoimittaja hurahti metsästykseen – saaliina riistaruokakirja
Video: Metsästys yhdistää kaveriporukan – Lauri Peltokorpi aloitti harrastuksen videoimalla jahteja
Kotitekoiset riistamakkarat
Kynitty on nyljettyä mehukkaampaa
Näillä resepteillä syntyy hirveän hyvää hirvestä
Jahtikausi käynnistyi myös keittiössä: Laita luumuisa uunisorsa muhimaan
Padassa hautuvat metsäiset maut
Jahti-lehti: Niinistö palauttaa riistan linnan ruokapöytään