Hedelmäinen sorsapata
Riistalinnun makua täydentävät hedelmäinen kastike sekä paistetut kantarellit.Hedelmäinen sorsapata
4 annosta
Ainekset
- 2 paistovalmista heinäsorsaa tai 4 kpl broilerin koipi-reisipaloja
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria rouheena
- 2 rkl voita
- 5–7 dl omenatäysmehua
- 500 g tuoreita, kypsiä luumuja
Kastike
- 3 dl haudutuslientä
- 1 prk (1,25 dl) smetanaa
- 2 hapanta omenaa lohkoina
- 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Sulata pakastesorsat hitaasti jääkaapissa, huuhdo ja kuivaa. Mausta linnut tai broileripalat. Ruskista linnut tai broileripalat voissa padassa ympäriinsä kauniin värisiksi. Kaada pataan mehu. Kuori luumut. Jos käytät ulkomaisia luumuja, poista kivet. Lisää luumulohkot pataan lihapalojen päälle.
Kypsennä uunissa kannen alla 200 asteessa yksi tunti. Tarkista lihan kypsyys, nosta palat leikkuulaudalle.
Soseuta luumut liemineen sauvasekoittimella. Lisää joukkoon smetana. Lisää tarvittaessa vettä.
Irrota halutessasi lihat luista tai siirrä palat luineen takaisin pataan. Kaada kastikeliemi ja omenalohkot pataan. Anna hautua uunissa tai liedellä muutama minuutti, tarkista maku ja viimeistele persiljalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

