Maukas panerointi nostaa broilerinleikkeen uudelle tasolle – kannattaa testata!
Broilerista syntyy mehevät leikkeet, joiden leivityksessä maistuu emmentaalijuusto, tuoreet yrtit ja sitruunan kuoriraaste.Yrtti-juustopaneroitu broilerinleike
4 annosta
- Ainekset
- 4 (500 g) broilerin ohutleikettä (luuton, nahaton)
- suolaa ja mustapippuria
- Leivitys
- 1 dl panko- tai korppujauhoja
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl mustaleimaemmentaaliraastetta
- 1 rkl rosmariinia silputtuna
- 1 rkl timjamia silputtuna
- 1 tl sitruunankuorta raastettuna
- 1 kananmuna
- Paistamiseen
- 2–3 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl voita
- Lisäksi
- sitruunaviipaleita
- rosmariinin neulasia ja timjaminlehtiä
Valmistusohje
Ota leikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Nuiji lihat kevyesti tasapaksuisiksi.
Mausta leikkeet molemmin puolin suolalla ja pippurilla.
Mittaa jauhot, juustoraaste, yrttisilppu ja sitruunan kuoriraaste syvälle lautaselle. Sekoita hyvin.
Riko kananmuna toiselle lautaselle. Voit lisätä joukkoon ruokalusikallisen tai pari vettä. Vatkaa haarukalla sekaisin.
Kääntele pihvit ensin kananmunassa, sitten jauhoseoksessa. Anna kuivahtaa hetki ja paista sitten öljyn ja voin seoksessa ruskeiksi ja rapeiksi molemmin puolin.
Nosta sitruunaviipaleet leikkeiden päälle. Koristele yrteillä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

