Tomaattipasta ja marinoidut silakat
Silakat ovat arkisessa pastakokkauksessa harvoin käytetty raaka-aine, vaikka niitä voi mainiosti käyttää italialaisten sardellien tapaan. Tomaattipohjaiseen pastaan tulee ihana aromi niin marinoiduista silakoista kuin kastikkeen joukkoon lisättävästä marinadistakin. Vaikka ohje voi tuntua monivaiheiselta, niin ruoka on kuitenkin varsin helppo valmistaa.
Herkullinen silakkapasta syntyy helposta tomaattikastikkeesta ja marinoiduista silakoista. Kuva: Sanne KatainenTomaattipasta ja marinoidut silakat
4 annosta
Ainekset
- 400 g silakkafileitä
Marinadi
- 1 sitruuna
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 tl timjamia
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Kastike
- ½–1 fenkoli
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 tlk (à 400 g) kirsikkatomaatteja
- ½ tl suolaa
Lisäksi
- 350 g nauhapastaa
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
Leikkaa silakkafileet pitkittäin kahteen osaan.
Raasta pestystä sitruunasta 1 tl kuoren keltaista osaa ja purista ½ dl mehua kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita marinadin aineet keskenään. Lisää silakkafileet ja anna marinoitua noin tunti.
Kastiketta varten suikaloi fenkoli. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota fenkolia ja sipuleita muutama minuutti sekoitellen. Lisää tomaattisäilykkeet ja suola. Anna hautua noin 30 minuuttia.
Kuumenna pannu ja kumoa silakat ja marinadi pannulle. Kuumenna varovasti sekoitellen.
Kumoa kuuma marinadi ja silakat tomaattikastikkeen joukkoon. Nosta joukkoon pakkauksen ohjeen mukaan keitetty ja valutettu pasta. Viimeistele halutessasi lehtipersiljalla. Sekoita ja tarjoa heti.
Vinkki: Marinoidut silakat hajoavat herkästi kuumennettaessa. Tämä ei kuitenkaan haittaa. Halutessasi voit sekoittaa voimakkaasti, niin että kalat hajoavat tasaisesti kastikkeen joukkoon.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
