Yle: Yksinkertainen keino taltuttaa noutopöydän ahnehtijat
Ruokailijoille suunnatun viestin ansiosta hävikki väheni jopa viidenneksen SOK:n ravintolan aamiaisbuffetissa.Ruuan hävikkiä noutopöydissä lisää se, että jotkut mättävät lautaselleen liikaa ruokaa ja heittävät syötyään ylimääräisen pois.
Yle kertoo, että ravintolat ovat löytäneet ainakin yhden yksinkertaisen keinon ongelman suitsimiseksi: ohjekyltit, jotka neuvovat ottamaan vain sen minkä jaksaa syödä.
SOK kokeili kylttien tehoa aamiaisbuffetissa. Ruokahävikki pieneni jopa viidenneksen kyltin ansiosta.
Tallink Siljalta puolestaan kerrotaan, että yhtiön buffetuudistuksessa on siirrytty kohti valmiiksi annosteltuja ruokia. Uudistus vähensi hävikin puoleen aiemmasta.
Yle: Buffet-ravintolat kyllästyivät liian ahneisiin asiakkaisiin – yksinkertainen kyltti tepsi heti
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

