Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Jouluaattona laajalti poutaa ja selkeääkin – Lappiin sateita
Tilaajalle
|
Jatkuva kasvatus on jopa tuplasti suositumpaa kuin hakkuutilastoista voisi päätellä
Ruokahävikki
Kodin talous
|
Ruokahävikki kaupoissa vähenee ja samalla ruoka-apu vähävaraisille pienenee
Kodin talous
|
Sanna Kouva tietää, miltä tuntuu olla köyhän lapsiperheen äiti – nyt hän on jakanut kymmenen vuotta ruokaa vähävaraisille
Tilaajalle
Ravintolat
|
Viking Line lähes puolitti ruokahävikkinsä Turun-laivoillaan, tomaatinkannatkin survottiin pizzakastikkeeksi
Tilaajalle
Historia ja perinne
|
Keuhkomuhennosta ja paistettuja utareita, "hävikki" oli tuntematon sana sodista jo selvinneessäkin Suomessa
Kolumni
Maija Ala-Siurua
Ruoka
|
Lämmin voileipä muuttaa hävikin herkuksi
Kodin talous
|
Vähennä hävikkiä näillä leipävinkeillä – suomalaiset heittävät ruokaa roskiin yli 260 kiloa joka minuutti
Ruoka
|
Kauppojen ruokahävikki on pienentynyt – kasviksia päätyy nyt roskiin miljoonia kiloja vähemmän
Elintarviketeollisuus
|
Onko hävikki jätettä vai raaka-ainetta? Uudenlaiset ruokainnovaatiot pelastavat kasviksia ja marjoja biojätetuomiolta
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
Nykykuluttaja haluaa hävikkiruokaa mieluusti siistissä paketissa – tällöin epämiellyttävältä näyttäviin tuotteisiin ei tarvitse koskea
Ruoka
|
Pakastealtaalla on käynyt viime vuosina vilinä – erityisesti yksi pakastepalkokasvi on löytänyt uusia ystäviä
Tilaajalle
Ruoka
|
Lentokone on ruualle haastava ympäristö – kaiken tämän pitää tapahtua, ennen kuin lentomatkustaja saa eteensä aterian
Ruoka
|
Lidl uudistaa punalappunsa ruokatuotteiden osalta
Ruoka
|
Tiedätkö, minkä lämpöinen jääkaapin tulisi olla? Heittoa eri hyllyjen välillä voi olla useita asteita
Ympäristö
|
Näin joka neljäs kuluttaja lisää hävikkiä jo kaupassa – hyllyjen kaivelulla on ikäviä seurauksia
Tilaajalle
Ruoka
|
Suomen vanhin mauste löytyi – maustepurkilla ikää 30 vuotta
Kauppa
|
Kaupat heittävät muovipakkaukset biojätteeseen ruuan mukana – sen vuoksi muovia päätyy pelloille levitettävään lannoitteeseen
Ruoka
|
Säästä rahaa ruokaostoksissa: täsmävinkit hävikin pienentämiseksi
Tilaajalle
Ruoka
|
Elintarvikkeen päiväys paukkuu, mutta vain yksi merkintä tarkoittaa välitöntä käyttökieltoa
Lukijalta
Joonas Soukkio
Politiikka
|
Lukijalta: Oma on turvallisinta EU:llekin – unionin riippumattomuutta Kiinasta ja muista kolmansista maista vahvistettava
Arvio
Janica Pörhönen
Kirjallisuus
|
Anni Pyykön hauska lastenkirja sai lapset vähentämään ruokahävikkiä kuin napin painalluksella
Kolumni
Jukka Koivula
Ruoka
|
Hellan kulmalla: Mitä loppiaisena kuuluisi syödä?
Ruoka
|
Tutkimus: Lähes 30 prosenttia suomalaisista kertoo heittävänsä ruokaa roskiin viikoittain ‒ ”Puhutaan vuositasolla summasta, jolla voisi kattaa perheen ruokakulut kuukauden ajan”
Ruoka
|
Suomalaisille ruoka-alan toimijoille kestävyyspalkinnot: Hävikkiä alas ja ravitsemus kunniaan
Ruoka
|
Kodeissa heitetään roskiin yli puolen miljardin euron edestä ruokaa vuodessa
Kolumni
Fanny Niittymaa
Ruoka
|
Kokkaaminen yhdelle on taitolaji
Kolumni
Anniina Jokinen
Ruoka
|
Miten voisi estää ruokia pilaantumasta jääkaappiin? Toistaiseksi niksit ovat osoittautuneet turhiksi
Ruoka
|
Suomalaiset heittävät ruokaa roskiin satojen miljoonien eurojen edestä ‒ ruokavuorella peittäisi Helsingin Tuomiokirkon
Lukijalta
Yrjö Saraste
Yhteiskunta
|
Ruokaa ei arvosteta
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
Elintarvikejätteen määrä ilmoitettava komissiolle – Luken tuore opas auttaa tietojen kirjaamisessa
Tilaajalle
Kolumni
Hanna Lensu
Ruoka
|
Kompostitarkastaja: kun tulet, varaa reseptejä takataskuun
Ruoka
|
Näin paljon suomalainen tuottaa ruokajätettä vuodessa ‒ määrä jää alle EU-keskiarvon
Ruoka
|
Kotitalouksien ruokahävikki vastaa 139 000 henkilöauton kasvihuonekaasupäästöjä ‒ suurimmat ilmastovalinnat tehdään silti ruokalautasen sisältöä suunniteltaessa
Kauppa
|
Tokmanni myy myös parasta ennen -päiväyksen ohittaneita tuotteita ‒ ”Yritämme välttää pois heittämistä loppuun asti”
Ruoka
|
Ruoka-avun tarve on kasvanut, mutta avunantoa vaikeuttaa nyt uusi este
Elintarviketeollisuus
|
Elintarvikeala vähensi ruokahävikkiä kolmessa vuodessa yli 10 miljoonaa kiloa
Ruoka
|
Ruokaa puolet halvemmalla?Verkkoruokakauppa Fiksuruoka.fi vetoaa säästäjiin, mutta myös hävikintaklaajiin
Ympäristö
|
MT-kysely: Suomalaiset haluavat kieltää risteilijöiden ja rahtilaivojen tavan kipata ruokajätteensä mereen ‒ ympäristöministeri: Suomi ei yksin voi asialle mitään
Elintarviketeollisuus
|
Kahvinporoja päähän? Pauligin ja Bernerin yhteistyö tuotti hyvää tekevän uutuuden
Ympäristö
|
Loistoristeilijät ruokkivat sinilevää Itämerellä — ruuantähteet täsmäravintoa levälle: ”Lisäsysäys jo rehevöityneelle alueelle on erityisen huono asia”
Ruoka
|
Veromuutos lopettaa Kirkon Ulkomaanavun hävikkiruokakaupan
Kolumni
Pirjo Loiskekoski
Elintarviketeollisuus
|
Hellan kulmalla: Täydellinen pakkaus ja tuote – silti myyntiaika vain 28 vuorokautta
Ruoka
|
Lompakkoa ja luontoa säästävä ruokahävikkilaskuri käyttöön kotitaloustunneille
Onko raha tiukassa? Kokeile Lottaruokaviikon pula-ajan reseptejä
Kolumni
MT toimitus
Halpaa vai aitoa kotimaista ruokaa?
Tähteistä hienoja herkkuja – Hävikki-battle innosti koululaiset kokkaamaan
Näitä ruoka-aineita suomalaiskodeissa haaskataan eniten – verkkokauppa listasi top kolmosen
Lukijalta: Parasta on, ettei ruokahävikkiä synny lainkaan
Kolumni
MT toimitus
Ruokahävikki saatava loppumaan
Mitä yhteistä on ravintola-annoksella, tuorepuristetulla mehulla ja biokaasulla? Kaikki nämä saattavat olla valmistettuja hävikkielintarvikkeista
Suomalaiset potevat entistä vähemmän huonoa omatuntoa heittäessään ruokaa pois — syyllisyys piinaa silti kahta kolmasosaa
Elintarviketeollisuus ja kaupan ala onnistuivat vähentämään ruokahävikkiään yli viisi miljoonaa kiloa
Maistuisiko sinulle hävikkiglögi? Uutuustuote on valmistettu kokonaan myyntiin kelpaamattomista omenoista
Ruokahävikki on tappio kaikille
Tällä viikolla vietetään Hävikkiviikkoa – nelihenkinen perhe heittää vuosittain ruokaa roskiin jopa 500 eurolla
Kotitalouksissa syntyy vuodessa ruokahävikkiä yli sata miljoonaa kiloa – selvitä oman taloutesi hävikin määrä Luken laskurilla
Näin puuron tai muusin jämät muuttuvat hetkessä herkullisiksi rieskoiksi
Elintarvikejätettä vuosittain 640 miljoonaa kiloa – Suurin osa syntyy kotitalouksissa
Kauppojen hävikkituotteista syntyy kokkioppilaiden käsissä lounaita eläkeläisille ja lapsiperheille – vihanneksia pikkelöidään tai tehdään sipseiksi, lihoja vakumoidaan tai keitetään liemiä
Suomalaisten ruokahävikki on keskimäärin 24 kiloa henkeä kohden – uusi laskuri näyttää, miten paljon kotitaloutesi hävikki on rahassa mitattuna
Hävikki laski, päästöt pienentyivät, energiatehokkuus parani – nämä ilmiöt leimasivat vuotta 2020
"Pellosta pöytään pitäisi olla pellosta peltoon" — Uusi elintarviketutkimuksen strategia navigoi Suomea kohti kestävämpää ruokajärjestelmää
Heitätkö rahaa hukkaan? Kuivahtanutta leipää ei kannata viskata pois, vaan käyttää se näillä ohjeilla suussa sulaviin herkkuihin
Hävikkiruoka kelpasi asiakkaille – Lidl myi viime vuonna 6 miljoonaa kiloa hukkatuotteita
Mitä opiskelijakeittiöön tonnikalan tilalle? Ruokaoivalluskisa haastaa nuoret keksimään kotimaisia järvikalaruokia ja vähentämään leipähävikkiä
Verkkolehti: Venäjä hyväksyi biojätteiden käytön rehuissa – samaan aikaan ruokahävikkiä suitsiva laki on yhä hyväksymättä duumassa
Suomi loi ensimmäisenä alan yhteiset suuntaviivat ruokahävikin vähentämiseen
Pipareista syntyy oiva juustokakun pohja ja laatikoista samettista sosekeittoa – älä heitä jouluruokien tähteitä roskiin
Lidl muistuttaa maitotölkeissään, että maito voi olla kelvollista vielä parasta ennen -päivän jälkeenkin
Kouluruokahävikin hävittämiseen monia keinoja: Nurmijärvi kokeilee ResQ-sovellusta, Joroisilla ylimäämä lahjoitetaan nuorisotilan kävijöille
Ruokakeskusteluun uusia hyviä eväitä
Hävikkifoorumi aikoo hävittää hävikin ruokaketjun yhteisvoimin – "Jokainen suomalainen tuottaa noin 23 kiloa ruokahävikkiä vuodessa. Tämä ei voi enää jatkua"
Ruokavirastolta 1,7 miljoonaa euroa uusiin ruokaketjuhankkeisiin – Hävikin vähentäminen tärkeä teema
Jokainen suomalainen heittää vuosittain noin 50 tuhtia ateriaa roskiin
Leipää päätyy roskiin aiempaa vähemmän mutta vielä on kirittävää – yleisin syy on liian iso kertaostos
Mehu ja ketsuppi tehdään raaka-aineista, joita ei toivota edes olevan – "Jos tuote loppuu hyllyltä, niin sehän on vain hyvä asia"
"Pannaanko ohrasta olutta vai syötetäänkö se sioille?" – Ruoka päätyy ihmisten ravinnoksi parhaiten, jos viljelijät tietävät etukäteen, mitä kuluttajat haluavat
Suomi aikoo puolittaa ruokahävikin vuoteen 2030 – Luke haastaa kaikki keinot käyttöön
Kauppojen ruokahävikkiä torjutaan muutenkin kuin hukka-alella: tuotteita menee ruoka-apuun, rehuksi, bioetanoliksi tai vaikka mehuksi
Tämä suomalaisten suosikkielintarvike on yllättäen hävikkiykkönen – ruuan haaskaamisesta valmistui tuore tutkimus
Ruoka-apua rassaa resurssipula: Leipää ja kasviksia päätyy vieläkin runsaasti jätteeksi
Kuluttajaliitto: Kotona oleminen vähentänyt selvästi ruokahävikkiä
Kolumni
MT toimitus
Ruokaa roskiin?
Lehdet: Kiinni menneet koulut ja ravintolat romahduttivat maidon kysynnän – tuhannet maitolitrat valuvat hukkaan Briteissä, Yhdysvalloissa jopa miljoonat
Kahden euron hävikkihevilaatikot katoavat kaupasta hetkessä
Tutkija kannustaa kauppoja myymään leipää nykyistä halvemmalla: "Voitaisiin varmistaa, että tuotteet saadaan kaupaksi"
Tehokas ruokaketju on herkkä
Iso kasa EU-tavoitteita tulossa maataloudelle – luomutuotantomääriä kasvatettava, torjunta-aineiden ja lannoitteiden käyttöä uudelleenarvioitava
Kolhuiset omenat päätyvät mehuksi ja lötsähtäneet tomaatit murskaksi – ruokahävikkiä torjutaan uusilla tuotteilla
Nolottaako ostaa laputettua ruokaa? Ei tarvitse – osallistut hävikkitalkoisiin
Ruokahävikki on häpeäksi
Linjastoravintoloissa syntyy eniten ruokahävikkiä – ravintoloissa elintarvikejätettä roskiin lähes 80 miljoonaa kiloa vuosittain
Grüne Woche aloitti ruuan supervuoden, jolloin punaista lihaa sysittiin lautaselta ja sikaa vietiin Kiinaan asti
Ravitsemustutkija panisi ensimmäisenä hävikin kuriin – nelihenkinen suomalaisperhe heittää pois sata kiloa vuodessa
Kolumni
Arto Takalampi
Vähentääkö ruokakaupan alennuslaputus oikeasti hävikkiä?
Ruokaketjussa mitataan hävikin määrä – puolittamistavoite "melkein mahdoton" saavuttaa
Ruokahävikin vähentäminen on iso ilmastoteko, tässä vinkit kotiin: "Helppoja taikatemppuja ei ole, kyse on ruuan arvostuksesta"
Viljelijät kertovat suoraan ammattikeittiöille, milloin sato kypsyy ja paljonko sitä tulee – sovellus auttaa lisäämään lähiruokaa
Ruokahävikkiä voi vähentää suunnitelmallisuudella ja syömällä kasvispainotteisesti
Kolumni
MT toimitus
Ruokahävikkiä voidaan vähentää myös hinnoittelulla
Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa on ylittänyt tavoitteensa – 130:tä vapaaehtoista yhdistää ajatus siitä, että ruokaa ei tulisi laittaa roskiin