Marinoitua parsaa, kinkkua ja tuorejuustomoussea
Alkuruokalautasen kokoaminen sujuu nopeasti, kun parsan ja tuorejuustomoussen valmistaa edellisenä päivänä. Parsakin ehtii maustua yön yli jääkaapissa.
Marinoidut parsat maustuvat yön ajan jääkaapissa. Ne saavat rinnalleen paperinohuita kinkkuviipaleita ja piparjuurista moussea. Kuva: Kari SalonenMarinoitua parsaa, kinkkua ja tuorejuustomoussea
4 annosta
Ainekset
- 1 nippu parsaa
- 1 dl rypsiöljyä
- ½ dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tl luomusitruunan raastettua kuorta
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 2 rkl lehtipersiljaa silputtuna
Lisäksi
- 150–200 g ilmakuivattua kinkkua
Tuorejuustomousse
- 1 prk (125 g) piparjuurituorejuustoa (esimerkiksi Cantadou)
- 1 dl maustamatonta jugurttia
- 2 tl hunajaa
- (suolaa, mustapippuria)
Valmistusohje
Kuori parsat tarvittaessa ja leikkaa niistä puumainen, kova tyvi pois. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, 3–5 minuuttia, riippuen parsojen paksuudesta.
Valuta parsat. Sekoita öljyyn etikka, murskattu valkosipulinkynsi, hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste ja mehu, hunaja, suola ja pippuri. Kaada liemi parsojen päälle. Anna maustua peitettynä kulhossa yön yli jääkaapissa.
Vatkaa tuorejuuston joukkoon jugurtti, ja mausta seos hunajalla ja tarvittaessa suola- ja pippuriripauksella.
Valuta parsat marinadista tarjoiluvadille ja koristele lehtipersiljalla. Asettele kinkkuviipaleet ruusukkeiksi vierelle, ja lusikoi juustomousse omaan kulhoonsa.
Tarjoa halutessasi lisänä tuoretta leipää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
