Suomenlammas kiinnostaa Helsingissä
Kalliomäen tila Kotkasta on Herkkujen Suomessa mukana neljättä kertaa. Tilan päätuotantosuuntana ovat jo 20 vuoden ajan olleet lampaat.
”Olemme aivan innoissamme taas mukana tapahtumassa. Pääkaupunkiseudulla ollaan hyvin kiinnostuneita lähiruuasta”, kertoo tilan emäntä Viivi Soimes.
Kalliomäen tilalla kasvatetaan suomenlampaita. Soimes ja hänen kihlattunsa Tuomas Mattila haluavat olla mukana säilyttämässä harvinaistuvaa suomenlampaan rotua.
Tilan tuotteet menevät suoramyyntiin.
”Meistä on mukavaa, kun asiakkaat saavat suoran kontaktin meihin ja lampaiden elämään”, Soimes sanoo.
Venäjän pakotteet eivät ole vaikuttaneet lammastilan myyntiin, sillä tuotteita myydään vain Suomessa.
Lampaista käytetään kaikki ruhonosat. Tilalla tuotetaan lihaa, lankoja ja taljoja. Kylmätiskissä on karitsan paistia, säilykkeitä, leikkelettä ja makkaroita.
Suomalaisten asenteet lampaanlihaa kohtaan muuttuvat hitaasti.
”Monet ajattelevat, että lammas maistuu villalta. Se ei pidä paikkaansa. Varsinkin suomenlampaassa on hyvin mieto maku”, Soimes kertoo.
LIINA NIITTYMAA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
