Elintarviketyöläiset tyrmäävät työehtosopimusten yleissitovuudesta luopumisen: Paluu vanhaan isäntävaltaan
Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL pitää Suomen Yrittäjien tulkintaa yleissitovien työehtosopimusten lainvastaisuudesta ja perusoikeuksien vastaisuudesta täysin perusteettomana."Työehtosopimusten yleissitovuus päinvastoin takaa perusoikeudet kaikille, koska niin varmistetaan säälliset työehdot, jotka kohtelevat työntekijöitä oikeudenmukaisesti. Yleissitovuus estää myös yritysten välistä epätervettä kilpailua työehdoilla. Siitä hyötyvät kaikki", SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen painottaa.
Suomen Yrittäjät haluaa lisätä paikallista sopimista. Kuntosen mukaan yrittäjät ajavat puhdasta isäntävaltaa työpaikoille.
"Käytännössä tämä tarkoittaa, että yrittäjät haluavat kasvattaa omaa määräysvaltaansa, jotta töitä voidaan teettää suomalaisilla työpaikoilla nykyistä huonommilla työehdoilla. Tavoite näyttää olevan paluu aikaan ennen työntekijöiden järjestäytymistä ja ammattiliittojen syntyä", Kuntonen tulkitsee.
"Tämä ei ole suomalaisen työelämän kehittämistä, vaan sen taannuttamista."
Kuntonen puhui sunnuntaina Helsingissä Valkeakosken elintarviketyöläisten ammattiosaston jäsenille, jotka osallistuvat SEL:n Talvipäivät -risteilylle. Koolla oli lähes 700 elintarvikealan työntekijää eri puolilta Suomea.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

