Kyytönliha maistuu hampurilaisessa
Yrittäjä ja keittiömestari Heikki Ahopelto on aloittanut kyyttöburgereiden myynnin Helsingissä. Kyyttösonnin lihan valmistaa pihviksi Muhoksella toimiva Viskaalin Oy, joka myös teurastaa sonnit.
Hampurilainen tarjoillaan runsaan salaatin kera Armas keittiö&viinituvassa. Jatkossa hampurilaista saa Ahopellon mukaan myös grillikioskista, joka kiertää kesätapahtumia.
Kyytönliha on peräisin Sotkamosta, lihantuottaja Tarja Tervon tilalta. Lähes puolet tilan lihakarjasta on suomenkarjaa, etupäässä kyyttöjä.
Kyytönlihan maku asettuu Tervon mielestä tavallisen naudan ja hirven välille.
”Liha on ohutsyistä ja mureaa, maku miedosti riistamainen. Hampurilaisen välissä se on ihan oikeassa paikassa.”
Ahopelto on tullut tunnetuksi kyytönmaitotuotteista, etenkin juustoista. Kyytönliha laajentaa luontevasti tuotevalikoimaa.
”Maatiaisten kanssa on tullut tehtyä töitä. Suomen alkuperäiskarjan säilyttäminen on tärkeä asia.”
TARJA HALLA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
