Valion uutuusmaito ei pala pohjaan
Valio tuo pian markkinoille maitojuoman, joka ei pala pohjaan tai kuohahda kuumennettaessa. Suomalaismeijeri tähtää uutuustuotteellaan ulkomaisille markkinoille.Tavallista maitoa vähemmän pohjaanpalava maitojuoma on saatu aikaan muuttamalla proteiinisuhteita.
”Proteiini on pohjaanpalamisen kannalta maidon olennaisin osa. Erityisesti heraproteiini palaa helposti”, Valion tuoteryhmistä ja markkinoinnista vastaava johtaja Tuomas Salusjärvi kertoo.
Tavallisen maidon proteiinista neljä viidesosaa on kaseiiniproteiinia ja loput heraproteiinia. Pian myyntiin tulevassa maitojuomassa heraproteiinin määrää on vähennetty.
Tavoitteena ulkomaiset markkinat
Valio tavoittelee pian lanseerattavasta maitojuomasta volyymituotetta markkinoille. Pyrkimys on, ettei ihmisten tarvitsisi ostaa erikseen keittämiseen paremmin soveltuvaa maitoa. Uutuustuotteen pitäisi olla hinnaltaan niin kilpailukykyinen, että kuluttajat voisivat nauttia sitä kaikissa tilanteissa.
”Tavoite on, että tuote ei olisi liian kallis kuluttajille. Lopullisen päätöksen hinnasta tekee kuitenkin kauppa, ei Valio”, Salusjärvi sanoo.
Valio halajaa maitojuoman kanssa myös ulkomaisille markkinoille. Sitä varten tuotteesta on kehitetty Suomessa kylmähyllyssä myytävän juoman lisäksi pidempään säilyvä UHT-versio. Vaikka ulkomailla ei Suomen tavoin nautita yhtä paljon maitoa ruokajuomana, Salusjärvi uskoo, että tuote voi olla siellä tärkeämpi lanseeraus kuin meillä.
”Ulkomailla käytetään paljon maitoa kahvin kanssa ja ruuanvalmistuksessa. Valio voisi mahdollisesti omia siellä parhaan ruoka- ja lämmitettävän maidon markkinapaikan.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

